tiistai 20. tammikuuta 2009

Ecole Erasmus Partie 1

Aloitan tässä kaikille vaihtariksi aikoville P-kauden, jossa käsitellään patonkimaan ihmeellisiä tapoja ja opetellaan yhdessä milloin pitää särmätä tai vaihtoehtoisesti rötvätä tietyissä tilanteissa.

Kuinka heitetään alkuläpät paikallisten kanssa?

Vaihe 1. Ota katsekontakti ja lähesty kohdetta.
Vaihe 2. Tervehdi ja sano nimesi jos kohteesi ei sitä vielä tiedä ”Salut! Aksel!”
Vaihe 3. ( Todella tärkeää) OSA1: Eli samalla, kun sanot ”moro” ja ehkäpä myös esittelet nimesi, niin jos kohteesi on tyttö, suorita poskipusu! Tän voi tehdä monella eri tavalla. Tässä yksi erinomainen esimerkki: http://www.savonsanomat.fi/video-kuva/videot/oikeaoppinen-poskisuudelma/92825

Muista olla tyyni ja iloinen! Toi tädin opettama 3 portainen lähestymistapa on jo kuitenkin aika ug-ghetto-settii, joten kaikille putkiaivot omistaville suosittelen vain oikea poski, vasen poski- tyylisuuntausta. OSA2: Jos kyseessä on miespuolinen henkilö ja olet nainen tee Osa1. Jos olet mies kättele! Muista että tämän voi tehdä monella eri tavalla vrt. paikallisen tumman rullaajan kanssa vs. Sorbonnen professorin kanssa.
Vaihe 4. Kysyt et miten menee vaikka sönköttämällä ”comment ca va?”
Vaihe 5. Toista vaiheet 1-4 mahdollisen seurueen muiden jäsenten kanssa, jotka ovat lähettyvilläsi.
Vaihe 6. Käyttäydy herrasmiehen/naisen tavoin ja ala länkyttää jotain mukavaa.

En vielä tiedä et miten käyttäydytään jos törmään esim. toisen pohjoismaalaisen Erasmusvaihtarin. Ehkä maassa maan tavalla. Eikö ookkin hienoa.

Ja sit kuulumisii. Oon saanu melkein jo kaikki säädöt säädettyy ja asun tällä hekellä Jennin kämpillä niin kauan, ennen kun saan avaimet omaan casaani. (Toivon mukaan ens kuussa.) Hallussa on tällä hetkellä metrokortti ja opiskelijakortti. Kurssit pitää vielä valita ja sit onkin kaikki hommat hallussa. Oon löytäny jo pari hyvää rullalautailupaikkaa joten ei tässä ihan patongiks muututa vaihdon aikana.

Paikallisissa lozzeissa ja kiveksissä tarjoillaan ihan hyvää safkaa. Täällä sitä saa ottaa yhteensä 6 pisteellä yhteensä ja alin hinta on 2,80 ja sillä saa aika törkeen setin. Jos haluais syödä tosi epäterveellisesti niin vois esim ottaa juustosalaatin 1p + suklaakakaun 1p + ranskalaiset ja pihvin 4p. Vaikka satunnaisia horjahduksii pimeeelle puolelle safkauksen suhteen saattaa tapahtua niin itse olen pyrkinyt aina ottaa jotain perussalaattii ja riisii ja lihaa ja jälkkäriks jugurttii tai hedelmii.

Hauskaa oli, kun menin ensimmäistä kertaa syömää Port-royalin ruokalaa ja mulla ei ollu vielä opiskelijakorttii, vaan temps a partiel lappu ja tapasin ensimmäistä kertaa paikallisen KARIN. Se sano et ”kakskaheksankymmentä” (yllätyin jo vähän siitä koska ei tullutkaan tuttuu 2,65€) sit aloin sönköttää et kai se on ookoo et saan ruoan tohon hintaa kun mulla on vaan tää tilapäinen lappu, niin Kari vaan totes että ”mee vaan poika syömää, mä en oo mikää poliisi.”

Torstaina alkaa sit koulu ja jäätyminen. Kiitos kaikille lukijoille ja pahoittelut mahdollisista kieli(oppi)virheistä, niitä luvassa lisää.

à bientôt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti