keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Carrefour de ma vie

La forme? C'est tres bien!

Aloitan nyt blogini, joka tulee olemaan myös samalla raportti ja kertomus vaihtoajastani ja omistan tämän setin JYU:n sedille, tädeille ja muille tuleville vaihtareille sekä Sinulle. Yritän kirjoittaa lyhyitä tekstejä, jotka eivät ole liian kunnianhimoisia, jotta kaikki rakkaat lukijat jaksaisivat seurata tätä kehnoa länkytystä. Ensimmäisestä tekstistä tulee kumminkin vähän pidempi.

Lähtö suomesta oli etenkin surullista ja oli todella vaikeaa jättää kaikki rakkaat ihmiset sinne, mutta joskus on vaan pakko tehdä kyymäisiä päätöksiä ja lähtee, kyynaama kun oon. Matka tänne Pariisiin meni hyvin, perus junat ja lennot. Oli hauskaa, kun mentiin Jennin kanssa Tikkurilasta bussilla lentokentälle, niin päästiin hyvin reissutunnelmaan, kun etninen bussikuski popitti jotain kebabmusaa bussissa kohtuu lujaa.

Lentokentällä kävi ihan uskomaton tuuri kun törmättiin Ossin ja Jennin tuttuun Sampoon joka asuu Pariisissa ja sit matkanteko muuttui helpoks kun päästiin Sammon siivillä mestoille.

Hostelli missä asun http://www.st-christophers.co.uk/paris-hostels on ihan ok ja suosittelen sitä kaikille Pariisiiin tuleville. 15€ yö ja aamupala kuuluu hintaan.

Ekat päivät täällä on menny asioiden hoitamisessa ja nyt pystyy vähitellen alkaa nauttimaan elämästä. Kämpän säätäminen oli todella vaikaeeta, mut sain tehtyy CROUS de Parisin kanssa diilin joka alkaa 27.2.2009 eli mulla on tässä poste restante tilanne päällä vielä noin 3 viikkoo, mut saan varmaan asua kavereiden luona siihen asti kunnes saan oman kopin.

Vaikka ihmiset valittaa ja on tyytymättömiä, niin elämä on täällä yleisellä tasolla tosi mukavaa ja miellyttävää koska täältä löytyy ihan kaikki mitä ikinä voi tarvita. Jennin ja Ossin ja nykyään munkin kaveri Antoine on ihan mahtava jäbä, ranskalainen herrasmies ja hyvä isäntä joka on auttanut säätämisessä ja meillä on jo nyt ollut todella mukavia iltoja. Vaikeeta kuvitella et on käyny loppujen lopuks näin hyvä tuuri. Kaiken lisäksi random pariisilaiset on ollu ainakin Jennnille todella ystävällisiä eikä mitään töykeitä mulkeroita niin kun joku tyhmyri saattaisi luulla.

Täällä on metroissa aika hauska bissemainos Amsterdam oluelta - trois bières fortes! Ekaks pitää juoda pintti explorator nimistä olutta jossa on 6.8 % vahvuutta, sit pitää huitasta navigator missä on 8,4% ja setin kruunaa ammattilaisen valinta maximator kevyellä 11.6% vahvuudellaan. Tölkit maksaa about 1€ joten mitä tohon nyt voi sanoo... Veikkaan että explorator ja navigator varmaan maisuu ihan juotavalta ton maximatorin jälkeen. Itsehän en tuommoiseen haureuteen ja rahvauteen aio sortua ja 1€ viinitkin jäävät kaupan hyllylle koska aion nautiskella KOHTUUDELLA laatuoluita ja viinejä sivistyneen pariisilaisen tavoin.

Koulu alkaa 22 päivä. Sitä ennen pitää vielä löytää paikalliset kivekset ja lozzit ja mediat ja käydä säätää varisnainen opiskelijakortti ja valita kurssit sekä käydä alennusmyynneissä. C´est tout.

Akseli kiittää ja kuittaa tältä erää. Lisää länkytystä luvassa ja ehkä jopa muutama kuvakin saattaa ilmestyä facebookkiin tai tänne!

Au revoir.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti